Rólunk
2015 őszén házaspárként költöztünk ásotthalmi tanyánkra a Homokhátság szívébe, ahol erdő és legelő vesz körül minket. 6 év alatt kialakítottuk ökológiai szemléletű gazdaságunkat, mely most már főleg kecsketartásra és tejükből kézműves joghurtok készítésére épül, de emellett néhány egyéb állatot is tartunk, valamint kertgondozással is foglalkozunk. 2020-ban megérkezett az életünkbe szeretett kisfiunk, Ábel Józsika, így a kis, családi gazdaságunk már hármunk megélhetését biztosítja.
Korábban városi életet éltünk, és városi ételeket ettünk, ennek következtében pedig az egészségtelen táplálkozás hatására különböző betegségek kezdtek nálunk kialakulni, pl. erős érzékenység az állományjavítókra és a laktózra, gluténra stb, stb. Szerettünk volna egészséges életet élni és tiszta ételeket fogyasztani, ezért is vágtunk bele a tanyasi életbe – először önellátás céljából. Nagyon megszerettük a kecsketejünkből készített joghurtot, melyet másokkal is megosztottunk, és ezután mind a pozitív visszajelzések, mind az a vágy, hogy ebből fedezzük, legalább részben a családunk egyéb költségeit, indított arra, hogy belevágjunk komolyabban a gazdálkodásba. Tehát igazából így tudnánk összefoglalni a célt:
Megtanultunk igazán jó és egészséges joghurtot készíteni, melyet szeretnénk megosztani más természetes élelmiszereket értékelő személyekkel, akikben szintén meg van ez az ősi ritmus már a teremtéstől fogva, amely oly erősen köt minket a természethez. Tehát adni valami kiválót, természeteset szép csendben, és megélni belőle kis családként.
Kecskéink is szabad életet élnek, napközben a körülöttünk levő akácerdőben és a mezőn legelésznek. Abraktakarmányukat minősített biogazdaságból vásároljuk, szálastakarmányuk is vegyszermentes. Joghurtjainkat üvegekben szállítjuk, elkerülve ezzel a hulladéktermelést. Tehát mindeközben valódi értékteremtésre törekszünk, fenntartható gazdálkodás nyomán, és korrekt termelői áron.
Termékeink